top of page

The beginnings


Maarten met sabel en Jerobaum

Wie is Prevoo Champagnes? Nou, dat ben ik; Maarten Prevoo (op de foto incl sabel en Jerobaum). Overdag heeft hij een normale kantoorbaan, maar zijn vrije tijd vult hij met sprankelende champagnes. Denk hier de stem van Jambers bij en je weet wat ik al jaren te horen krijg.


Het begon allemaal met een onschuldig tripje naar de champagnestreek, tijdens onze studententijd. Toch wel een beetje zenuwachtig bij de champagnehuizen naar binnen en proeven. In gebrekkig Frans iets proberen te leren van de streek, champagne in algemene zin en de familie achter het product.


In de jaren na dit eerste tripje heb ik steeds meer respect voor het product gekregen. En zeker ook voor de families die zich generaties lang inzetten voor een mooi flesje champagne. Hun passie voor het product maar ook de streek heeft mij ook aangestoken. Veel tripjes later en inmiddels met mijn eigen passie voor champagne besloot ik met een goede vriend op zoek te gaan naar meer verdieping in Nederland. Wij kwamen terecht bij de Confrérie du Sabre d'Or. Een internationaal broederschap met zielsverwanten; mensen die graag champagne promoten. Bij de Confrérie doen we dit door de nobele kunst van het sabreren van flessen champagne. Na ons lidmaatschap was het hek natuurlijk van de dam, ik had nu namelijk een reden om mij continu met champagne bezig te houden.


Aangezien ik mijn passie graag deel, weten mensen om mij heen ook steeds meer van en over champagne. Ik kreeg steeds vaker te horen dat ik daar "iets mee moest doen". Hoewel ik ook met plezier en liefde mijn vrienden blijf vermoeien met mijn passie is het nu aan jullie om mijn verhaal aan te horen. Neem contact op voor een proeverij, sabrage workshop, bestel een flesje of proefpakket en proef/ervaar de streek zelf. 

Volg deze pagina, mijn Facebook of Instagram en je komt ook allerlei weetjes over champagne tegen. Reageer gerust en ga in gesprek over al het moois dat champagne te bieden heeft.


Santé, bonheur, champagne!

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page