top of page

Julien Chopin - Carte d'Or

De vrolijke fles lacht je al toe en zodra je deze mooie toegankelijke champagne proeft wordt je meteen blij verrast. In trek bij een breed publiek en groot liefhebber van velen.Over deze (h)eerlijke champagne

Deze champagne (Carte d’Or van het huis Julien Chopin) is wat ze in de champagnestreek een Blancs des Blancs noemen (witte wijn van witte druiven). Deze champagne bestaat dus alleen uit wijn van de Chardonnay-druif. Een zacht frisse champagne met toch die typische minerale smaak die zo kenmerkend is voor een Blanc des Blancs.


Het huis Julien Chopin is met recht een parel in het hart van de champagnestreek. Een relatief klein huis uit Monthelon (ten zuid-westen van Epernay). Emmanuel is de huidige eigenaar van dit familiebedrijf. Als vierde generatie vierde hij onlangs het 70-jarig bestaan van het huis. Een champagnehuis met veel variatie, oog voor detail en nieuwe ontwikkelingen. Chopin produceert jaarlijks zo’n 50.000 flessen champagne, waarmee je een echt exclusieve champagne in handen hebt.


Champagne ondergaat altijd een tweede gisting op fles. In dit proces ontstaan de mooie bubbels en de complexiteit van een goede champagne. De Carte d’Or wacht 5 jaar in de kelders op fles voordat hij wordt verkocht aan het publiek. Na deze lange weg is het een fantastische aperitiefchampagne. De Carte d'Or is ook lekker bij visgerechten en heel goed te combineren met oesters.

Champagne is het beste als hij direct van de boer komt. Drink deze champagne dan ook gerust meteen en ontdek dat de avond vanzelf bijzonder genoeg wordt. Zorg er in elk geval voor dat de champagne donker bewaard wordt en laat hem niet langer dan 3 jaar staan.


Over smaak valt te twisten

De eerste elegante indruk roept minerale geuren op van steenachtig krijt, kalk en citroengras met tonen van acacia. De geur ontwikkelt zich door beluchting tot een geur van honing en noten (zoete amandel), waarbij de minerale toon van kalksteen overeind blijft.

Het pallet is zacht en fris. Deze champagne herinnert aan verse druiven, groene appel, witte perzik en ondertonen van verse citroen en fijne zuren.

Een mooie aperitiefchampagne, lekker met oesters, coquilles, gerookte zalm of gewoon bij de opening van een fantastische avond.

  • Assemblage: Blancs de Blancs, 100% Chardonnay

  • Dosage: 9 gr/l

  • Vieillissement: 5 jaar

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page