top of page

Julien Chopin - 2006 Grand Millésime

Een mooie frisse vintage van de 2006 oogst.


Emmanuel Chopin is als huidige generatie uit de familie de geestelijk vader van de Originelles lijn van dit mooie familie huis. Vanaf het jaar 2006 valt ook de 2006 Grand Millésime in deze lijn. Flessen uit de Originelles lijn hebben allemaal deze afwijkende flesvorm. Anders is hier tof! En zo ook deze vintage!


Ik proefde de 2006 voor het eerste ruim een jaar geleden (omdat de 2005 helaas op is, wat was dat een fantaschie champagne!). De 2006 is veel frisser dan de 2005, gebalanceerd en op zichzelf te drinken als aperitief, in plaats van met een zwaar vleesgerecht. Emmanuel en ik kwamen vorig jaar tot de conclusie dat deze vintage eigenlijk nog een jaartje moest blijven liggen. En wat heeft dat hem goed gedaan! Mooi gebalanceerd en zeker klaar om gedronken te worden. Chopin laat deze vintage minimaal 10 jaar op kelders rijpe, waardoor je deze champagne dus nog even zou kunnen bewaren. Volgens de stelregel nog zo'n 10 jaar, maar dat ik zou ik persoonlijk zonde vinden en redden mijn flessen ook zeker niet.


Over smaak valt te twisten

Deze champagne heeft een diepe geelgouden kleur. De bubbel is zeer discreet en complimenteert deze oprechte gourmand champagne.

De eerste indruk geeft geuren van appel, peer en vanille. Na beluchting wordt de ervaring complexer en ervaren we tonen van cacao.

Deze grand millésimé van Julien Chopin heeft een krachtige volle smaak. Deze vintage (uitsluitend dus van druiven uit de 2006 oogst) biedt een complexe mix van hebzucht en rondheid. Deze vintage uit 2006 is in vergelijking met 2005 frisser en heeft iets meer finesse. Bewaar deze vintage nog een aantal jaar in de kelder voor een warme diepe smaak of proef nu de frisheid van een complexe vintage.

Deze champagne wordt geserveerd bij een goed diner. Te combineren met vleesgerecht, maar zeker ook met zoete gerechten met een romige textuur.

  • Assemblage: 60% Chardonnay, 20% Pinot Meunier, 20% Pinot Noir

  • Dosage: 7 gr/l

  • Vieillissement: 10 jaar

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page